Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

GYIK

GYIK 

Gyakran Ismételt Kérdések

 

Mi az az állóképességi sport ? 

Pl.: A futás, úszás, kerékpár, triatlon, gyaloglás. Azok a sportok, ahol a terhelés hosszabb ideig tart és a szervezet fő feladata, hogy ez alatt a hosszabb időtartam alatt, nagyobb teljesítményt adjon le. 
Állóképességnek nevezzük a szervezet fáradsággal szembeni ellenálló képességét. - a régi definició szerint. Az újabb kutatások azonban már így definiálják : 

 

Miért rendszer ? 

Azért nevezzük a felépített struktúránkat rendszernek, mert az egyes építőkövei egymást segítik, támogatják.

k. Úgy gondoljuk, hogy ezek a rész területek léteznek egymás nélkül is, azonban , ha összevonjuk egy kézbe ezeket és össze is kapcsoljuk őket, akkor nagyon nagy mértékben megdobják az elért eredmény minőségét. hatékonyabban és sokkal pontosabban lhet velük tervezni, így az ember időt és energiát spórol meg azzal, hogy minden egy helyen talál meg. A mai világ pedig ez nem utolsó szempont. 
   

Miért jó, rendszerben gondolkodni ? 

Ha rendszerben gondolkoduk, akkor időt, pénzt és energiát takarítunk meg. A rész területek szakértői egymással kapcsolatban állnak és azonnal értesítik egymást, ha valahol probléma merül fel. A legjobb esetben, mint nálunk egy-egy embernek rálátása van, az egész rendszerre, így azonnal közbe tud lépni, ha hibát vagy hiányosságot észlel. A sportolónak így nincs más dolga, mint belépni a rendszerbe és rábíznia magát a szakemberekre. Egy jeggyel több területre vált belépést, így a lehető leghatékonyabban tudja elérni a céljait. 

 

Kinek készült ? 
Mindenkinek. Amatőröknek azért, mert a munka-család-edzés háromszög mellett nagyon kevés a szabadidő, amit a lehető leghatékonyabban akarnak felhasználni. Kevés idejük van utána nézni, utána olvasni dolgoknak, így számukra az a kifizetődő, ha mindent egy helyen, egy kézből be tudnak szerezni. 
Profiknak : Mert ők a lehető leghatékonyabbak szeretnének lenni. Csúcsra járatják a szervezetüket és a legjobb eredményt szeretnék elérni a lehető legrövidebb idő alatt. Ezt csak így lehet. 

 

Nekem jó ez ? 
Igen. Mindenkinek az a legjobb, ha az információ nem vész el két szakember között. Ha az edző, az orvos, a kereskedő nem azzal tölti az idejét, hogy egymást meggyőzik, mi miért a legjobb, ha a sportolónak nem kell kilométereket, órákat utaznia, azzal töltenie a szabadidejét, hogy az őt kiszolgáló embereket összeköti. A mi sportolóinknak egy dolguk van, edzeni és jól érezni magukat a rendszerünkben. 

 

Kezdők is beléphetnek ? 
Természetesen. Nekik különösen kifizetődő a rendszer. 
  

Hol kezdjem? 
Az információk elolvasásával. Az elhatározással, majd keressen meg minket és kezdjük el holnap a munkát. A többi adja magát. 

 

Kik hozták létre ? 
Dr. Harsányi Zsuzsanna - Ironman versenyző és férje : László Bence, akik maguk is munka mellett sportolnak, kisgyerekük van, de szeretnek sportolni versenyezni. Zsuzsanna mindemellett eredményes Ironman versenyző, akik a maga bőrén tapasztalta meg, hogy minden perc értékes és elsősorban saját magának építette ki a rendszert. Azonban úgy gondolták mind a ketten, hogy ez mások számára is hasznos lehet és megosztják a sok éves tapasztalataikat a nagyközönséggel. Segíteni szeretnének minden olyan sportolónak, akik elhatározzák, hogy teljesítenek egy nagy versenyt és az erre szánt idejüket hatékonyan szeretnék befektetni. Bővebben itt olvashat róluk. 
    

Zsuzsanna sportolói oldala : http://zsuharsanyi.wix.com/triathlete   

Zsuzsanna és Bence bemutatása: ITT